2021-03-25 15:33:30• hírek • Bede Emőke

Ítélet született a Szatmárnémeti központjában történt késeléses gyilkosság ügyében

Egész Szatmár megyét megrázta tavaly augusztusban az a gyilkosság, mely Szatmárnémetiben, a Corneliu Coposu sétány bejáratánál történt: egy ittas férfi szóváltásba keveredett egy fiatalemberrel, majd szempillantás nélkül belemártotta kését annak mellkasába, halálos szúrást ejtve ez által az áldozat szívén is.

A bíróságnak továbbított jelentésben akkor az ügyészség kifejtette, hogy megállapításaik szerint 2020. augusztus 28-án, 22 óra 30 perc magasságában a gyanúsított egy spontán konfliktus okán kését az áldozat, O. Beniamin mellkasának bal oldalába döfte. A késszúrás nem csak belső vérzést okozott a fiatalember szervezetében, hanem a szíven is olyan súlyos sebet ejtett, mely végül a 29 éves áldozat halálához vezetett. Az elkövetőt egyébként nem sokkal a gyilkosság után, a helyszín közelében elfogták, úgy tudni, egy percig sem tagadta tettét.


A törvényszék március 25-én ítéletet hirdetett az ügyben: a nagyváradi börtönben előzetes letartóztatását töltő S. Vasile Andersont emberölés bűntette miatt 20 év letöltendő szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélték, mi több, közel 500 ezer eurónyi kártérítést is fizetnie kell az elhunyt családjának – hogy e pénzből fognak-e valaha látni legalább egy centet is, kérdéses, hiszen mint köztudott, a férfi napjait jobbára hajléktalanként tengette Szatmárnémeti utcáin, és folyamatos rendbontásai miatt a rendőrséggel is számtalan alkalommal meggyűlt már a baja.


A törvényszék honlapján elérhető tájékoztatás szerint S. Andersonnak 10 napja van megfellebbezni a csütörtökön hozott ítéletet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: